• zenit.featuresBar.textSlide1
  • zenit.featuresBar.textSlide1
  • zenit.featuresBar.textSlide0
  • zenit.featuresBar.textSlide0

Vacuümglas


De nieuwste innovatie voor isolatieglas is nu ook bij Glasopmaat.be te bestellen. De toekomst ligt open voor vacuümglas. Vacuumglas, ook wel eens fineo glas genoemd, heeft een ultradunne glasdikte wat het glas uitermate geschikt maakt voor (bijna) ieder kozijn of kader. Of je nu bezig bent met een renovatieproject, nieuwbouw of een toepassing in de industrie vacuumglas biedt de perfecte oplossing. De extreem hoge isolatiewaarde zorgt ervoor zorgt dat je optimaal geniet van comfort en isolatiewaarde.

De hoge isolatiewaarde van vacuümglas wordt aangegeven in een U-waarde, waarbij een lage u-waarde de hoogste isolatiewaarde heeft. Met een U-waarde van 0.4 - 0.59 overtreft vacuümglas HR++ glas (U-waarde van 1.1) en Triple glas (U-waarde van 0.8) aanzienlijk.

Wat is vacuümglas?

Vacuümglas is een uiterst dunne thermisch isolerende beglazing die ideaal is voor renovatieprojecten. Het vacuüm voorkomt warmte-en geluidsoverdracht en zorgt voor een extreem hoge isolatiewaarde en geluidsdemping.

Als u vacuumglas vergelijkt met gewoon dubbel glas en triple glas is het ultradunne vacuümglas slechts 8.3 mm dik waardoor bestaande kozijnen niet aangepast hoeven te worden. Door de geringe glasdikte kunt u enkelglas heel eenvoudig vervangen door vacuümglas. Waarbij vacuümglas het leefcomfort aanzienlijk verbetert en u helpt besparen op de energierekening. 

Vacuümglas is standaard gehard veiligheidsglas (m.u.v. vacuumglas standaard 8mm) en hierdoor ook 5x sterker dan isolatieglas. Als u op zoek bent naar rechthoekige en vierkante modellen dan kunt u dit eenvoudig via onze webshop bestellen. Niet standaard modellen zijn in overleg bespreekbaar.

Hoe is vacuümglas opgebouwd?

Vacuümglas is ultradun isolatieglas waarbij twee glasplaten worden gescheiden door een vacuüm ruimte. Met minder materiaal wordt er dus een beter resultaat bereikt. Vacuümglas Premium 0.4 is opgebouwd uit 4mm gehard glas is opgebouwd uit 4 mm gehard glas + 0.3mm + 4 mm gehard gecoat glas.

Bij
Vacuümglas Standaard zijn twee verschillende diktes mogelijk, namelijk:

8 mm: 4mm ongehard glas + 0.3mm + 4 mm gehard veiligheidsglas.
10 mm: 5 mm gehard veiligheidsglas + 0.3mm + 5mm gehard veiligheidsglas.

Het vacuümglas is voorzien van microscopische afstandhouders, deze voorkomen dat de 2 glasplaten imploderen tijdens het vacuüm proces

Wat zijn de kosten van vacuumglas per m2?

Door de speciale samenstelling zijn de prijzen van vacuumglas wel hoger dan van isolatieglas of triple glas. Vacuumglas kunt u bestellen vanaf € 284,35 per vierkante meter incl. BTW. Ondanks dat vacuumglas glas wel duurder is dan ander isolatieglas is het een juiste keuze vanuit het oogpunt van klimaat en milieu. Er kan een hele goede comfortwinst worden geboekt met goede raamisolatie.

Wist u dat u in Nederland ook subsidie kunt aanvragen als u vacuumglas laat plaatsen? Meer informatie over de ISDE subsidie vindt u de website van Rijksoverheid.

Subsidie voor vacuümglas aanvragen?

Vanaf 2019 kunt u als eigenaar van een woning een subsidie aanvragen voor het verbeteren van isolatiewaarde van de woning. De subsidie is vanaf 1 juni 2020 tijdelijk verhoogd. U kunt nu tot ongeveer 30% van de kosten tot een maximaal bedrag van € 10.000 vergoed krijgen. Al types vacuumglas in ons assortiment zijn volledig gecertificeerd en staan op de ISDE subsidielijst. U dient er echter wel minimaal 1 ander soort isolatie bij kiezen om te voldoen aan een van de voorwaarden. Meer informatie over de ISDE-subsidie en een handig stappenplan vindt u op de site van de Rijksoverheid. Inwoners van Belgie kunnen terecht op de website van Vlaanderen.be

Kan vacuümglas in bestaande kozijnen worden gemonteerd?

Als het hout van de bestaande kozijnen nog in een uitstekende staat verkeert, is het mogelijk om vacuumglas te plaatsen. De sponning van het kozijn moet dan wel diep genoeg zijn voor de dikte van het vacuumglas. Als dit het geval is, dan is het plaatsen van vacuumglas mogelijk.

Monumentenglas of vacuümglas?

De ideale oplossing voor monumentale panden is vacuümglas. Door zijn slanke profiel ziet vacuumglas er uit als een normale ruit, maar vacuumglas heeft een veel hogere isolatiewaarde dan monumentenglas. Ook enkel glas in oude panden kunt u prima vervangen voor vacuumglas zonder dat daar de kozijnen voor aangepast hoeven te worden.

De oppervlakte van de ruit is te groot voor vacuüm glas?

De maximale afmeting van vacuümglas is 1500 x 2500mm. Is uw huidige ruit aan vervanging toe, maar is de afmeting groter dan de maximale afmetingen? U kunt ons altijd een e-mail sturen met de afmetingen die u zoekt. Wij laten u dan z.s.m. weten of het toch mogelijk is. 

Er zijn ook nog enkele andere opties; als het mogelijk is om het kozijn aan te passen dan zou isolatieglas HR++ een mogelijkheid zijn. Een andere optie zijn voorzetramen.

Met een voorzetraam maakt u op een eenvoudige manier “dubbel glas” van bestaand enkel glas. Het voorzetraam wordt aan de binnen- of buitenkant geplaatst worden tegen een bestaand houten raamwerk zodat er een isolerende luchtlaag ontstaat.

Wat zijn de voor-en nadelen van vacuüm glas?

Voordat u besluit om een bestaande ruit te vervangen voor vacuümglas is het altijd handig om de voordelen en nadelen van dit type glas te vergelijken met ander isolatieglas. Wij hebben de voordelen en nadelen van vacuümglas even voor u op een rijtje gezet:

Voordelen van vacuümglas:

  • Beste isolatiewaarde (u-waarde 0.4 – 0.59). Vacuümglas heeft de hoogste isolatiewaarde van de bestaande glassoorten.
  • Levensduur. Zowel HR++ en vacuümglas gaan beide zo’n 20 tot 30 jaar mee. Door de jaren heen neemt de isolerende werking van HR++ glas af terwijl de kwaliteit van vacuümglas hetzelfde blijft.
  • Past in bestaande kozijnen. Omdat vacuümglas maximaal 8 mm dik is, is dit type glas geschikt voor bestaande kozijnen. Ook voor monumenten.
  • Duurzaam. Vacuumglas is loodvrij en 100% recyclebaar
  • Geluidsreductie (dB=36). Vacuümglas isoleert niet alleen tegen warmte maar ook geluid wordt zoveel mogelijk tegengehouden.
  • Veiligheidsglas is de standaard (NEN3569)
  • Geen condens aan de binnenzijde

Nadelen van vacuümglas:

  • Prijs van het glas. Vacuümglas is in verhouding een stuk duurder dan andere glassoorten. Een voordeel is wel de tegemoetkoming van de overheid in de vorm van een subsidie regeling.

De u-waarde van vacuümglas vergeleken met andere glassoorten

Glassoort U-waarde Dikte - opbouw
Premium 0.40.44mm gehard + 0.3mm + 4mm gehard gecoat
Standaard 0.590.598mm: 4mm ongehard + 0.3mm + 4mm gehard gecoat
Enkel glas5.8 4mm float
Voorzetraam2.8 24mm: spouw 20 mm + Float 4mm
Standaard dubbelglas2.8 21 mm: float 5mm + 12 mm + float 4mm
HR++ dubbelglas1.124mm: float 4mm + 15mm argon + float 4mm
HR+++ triple glas0.642mm: 4mm + 15 mm argon + 4mm + 15 mm argon + 4mm

Vacuümglas online bestellen

Bij Glasopmaat.be is naast de kwaliteit van het vacuümglas dat wij u aanbieden ook de service er omheen erg belangrijk. Bij vacuümglas is het mogelijk om gemakkelijk en snel te bestellen zonder te veel handelingen te hoeven doen.

Het door u bestelde vacuümglas kunnen wij thuis of op locatie in Nederland* en Vlaanderen bezorgen. Eventueel is het ook mogelijk om de bestelling bij ons afhaalpunt in Oosterhout (nabij Breda) af te halen. 

Voor meer informatie over vacuümglas en wat voor u de mogelijkheden zijn, neem gerust telefonisch contact op of stuur ons een e-mail. Onze medewerkers helpen u graag verder!

*Behalve de Waddeneilanden

  • Ruim aanbod in glas en spiegels
  • zenit.featuresBar.textSlide1
  • Klantbeoordeling: 9,2
  • zenit.featuresBar.textSlide2
  • Scherpe prijzen
  • zenit.featuresBar.textSlide3
  • Uitstekende kwaliteit
  • zenit.featuresBar.textSlide4