• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Gehard gekleurd glas kopen

Gehard veiligheidsglas is in verschillende glassoorten te bestellen. Naast o.a. helder gehard glasgehard mat glas is ook gekleurd glas eenvoudig online te bestellen. In deze categorie vindt u alle diktes en soorten gehard gekleurt glas die wij kunnen leveren, van 4mm dik gehard gekleurd glas tot en met 12mm dik gehard gekleurd glas.

Soorten gehard gekleurd glas in ons assortiment:

Wat is gehard gekleurd glas ?

Gehard gekleurd glas is gewoon helder glas waar een tint is toegevoegd waardoor het heldere glas die tint aanneemt en het glas gekleurd wordt. Gekleurd glas wordt vaak gebruikt voor bijvoorbeeld een keukenachterwand of als tafelblad en geeft een sfeervolle uitstraling.

Gehard gekleurd glas heeft een speciale thermische behandeling ondergaan waardoor het harder is als gewoon glas. Door het verhitten van het glas tot ongeveer 600 graden en het snel weer afkoelen, ontstaat er een spanning in het glas. Dankzij dit proces wordt het glas tot wel vijf maal sterker dan gewoon ongehard glas. Gehard glas valt bij breuk uiteen in duizenden stukjes (denk bijvoorbeeld aan  het glas in een bushokje) terwijl gewoon glas in scherven uiteen valt en er gevaar is voor letsel. Tijdens het hardingsproces komt er een spanning op het glas te staan en daardoor kan gehard glas nadat het gehard is, niet meer bewerkt worden. Zou men dat wel doen, dan springt de ruit kapot met duizenden glaskorreltjes als gevolg. Door dit effect is gehard gekleurd glas wel veel veiliger als gewoon glas.

Gehard gekleurd glas op maat 

Grijs glas wordt ook wel eens rookglas genoemd. Rookglas kunt u plaatsen in een binnendeur met glas, maar laat zich ook prima combineren met zwart beslag voor een douchedeur, douchewand of volledig glazen binnendeur.  Voor legplanken van rook glas zijn ook zwarte glasplaatdragers beschikbaar. Of u nu op zoek bent naar een rookglas douchewand of rookglas deur, wij kunnen voor u al het gehard gekleurd glas op maat maken. 

Hoe kunt u eenvoudig gehard gekleurd glas bestellen?

U kiest eerst de gewenste glasdikte en de juiste kleur van het glas. Daarna kunt u aangeven welke breedte en lengte in millimeters u wenst en of u wel of geen randafwerking wilt. De prijzen in ons webshop zijn inclusief BTW. 

Wenst u een andere vorm dan vierkant of rechthoekig? Dan kunt u dit altijd aan ons doorgeven! U kunt uw bestelling zelf ophalen bij één van onze afhaaladressen of door ons laten bezorgen. Wij bezorgen in heel Vlaanderen en Nederland*. 

Bij een bestelling van €500,- of hoger betaalt u geen verzendkosten. Wilt u contact met ons opnemen voor vragen of heeft u advies nodig? U kunt telefonisch contact met ons opnemen via 0031 76 515 80 83 of mailen naar info@glasopmaat.be.

* Behalve de Waddeneilanden.

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4