• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Gehard melkglas bestellen bij Glasopmaat.be


Bij Glasopmaat.be vindt u diverse diktes gehard melkglas. Gehard melkglas, soms ook aangeduid als matglas, satijnglas of acide glas, ondergaat deze unieke zuurbehandeling om het glas ondoorzichtig te maken, terwijl het toch voldoende licht doorlaat. Perfect voor privacy!

Of u nu op zoek bent naar een stijlvolle binnendeur van melkglas, een tafelblad van melkglas, een douchedeur van mat glas of gelaagd glas met een matte folie, er is voldoende keuze in melkglas. 

Wat betreft veiligheid is gehard melkglas een perfecte keuze. Gehard veiligheidsglas is 5x sterker dan enkel glas. Mocht er ooit een ongelukje gebeuren en het glas breken, dan hoeft u zicht geen zorgen te maken over scherpe scherven. Gehard melkglas valt uiteen in ontelbare kleine brokjes, waardoor het risico op verwondingen aanzienlijk wordt verminderd. 

Wat is gehard melkglas ?

Melkglas wordt ook wel eens mat glas genoemd. Melkglas heeft een zuur behandeling ondergaan waardoor het ondoorzichtig is geworden maar wel licht doorlaat. Gehard mat glas heeft ook een speciale thermische behandeling ondergaan waardoor het harder is als gewoon glas. Deze behandeling bestaat uit het verhitten van het glas tot ongeveer 600 graden en het snel weer laten afkoelen van het glas. Hierdoor ontstaat er een spanning in het glas waardoor dit glas tot wel 5 maal sterker is dan gewoon ongehard glas. Gehard glas valt bij breuk uiteen in duizenden stukjes (denk maar aan bijvoorbeeld een bushokje) terwijl gewoon glas in scherven uiteen valt en er gevaar is voor letsel.

Gehard glas kan achteraf niet meer worden bewerkt. Tijdens het hardingsproces komt er namelijk spanning op het glas te staan en daardoor kan gehard mat glas nadat het gehard is, niet meer bewerkt worden. Zou men dat wel doen, dan springt de ruit kapot met duizenden glaskorreltjes als gevolg. Door dit effect is gehard glas wel veel veiliger als gewoon glas, wat in scherpe scherven uiteen valt en erge letsel kan veroorzaken.

Gehard melkglas op maat

Gehard melkglas kunt u bij Glasopmaat.be tegen scherpe tarieven bestellen. U kiest zelf de gewenste dikte en afmetingen en wij zorgen dat het geharde matte glas voor u op maat wordt gemaakt. Wenst u een andere vorm dan vierkant of rechthoekig? Dan kunt u dit altijd aan ons doorgeven!

U kunt uw bestelling zelf afhalen bij één van onze afhaaladressen of door ons laten bezorgen bij u thuis. Wij bezorgen in heel Vlaanderen en Nederland*. Bij een bestelling van € 500,- of hoger betaalt u geen verzendkosten. Wilt u contact met ons opnemen voor vragen of advies? U kunt telefonisch contact met ons opnemen via 0031 76 515 80 83 of mailen naar info@glasopmaat.be.

* Behalve de Waddeneilanden.

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4