• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Gehard figuurglas bestellen


Er zijn verschillende soorten figuurglas, dus als u op zoek bent naar gehard figuurglas voor binnen of buiten bent u bij de webshop van Glasopmaat.be aan het juiste adres! Wij leveren diverse soorten figuurglas in verschillende dikten, van 4mm dik tot en met 10mm dik.

Welke soorten figuurglas kunt u bij ons bestellen: 

Wat is gehard figuurglas ?

Figuurglas is gewoon helder glas waar aan één zijde een motief in is gedrukt. Dit glas voelt aan de figuur kant dus ruwer aan dan de andere kant. Figuurglas is sierlijk en wordt daarom vaak binnenshuis voor decoratie gebruikt. Crepi figuurglas heeft een soort van bobbeltjes patroon, Chinchilla glas heeft de structuur met een lichte vleug en Master-Carre is een figuurglas met vierkante blokjes. U kunt de foto's van de glassoort beter bekijken door met de muis over de afbeelding te bewegen. Dit geeft een goed beeld van de verschillende soorten figuurglas.

Gehard figuurglas heeft een speciale thermische behandeling ondergaan waardoor het harder is als gewoon vensterglas. Deze behandeling bestaat uit het verhitten van het glas tot ongeveer 600 graden en door het glas dan zeer snel af te koelen, ontstaat er een spanning in het glas waardoor dit glas tot wel 5 maal sterker is dan gewoon ongehard glas. Gehard figuurglas valt bij breuk uiteen in duizenden stukjes, terwijl ongehard figuurglas in scherven uiteen valt en er gevaar is voor letsel. 

Tijdens het hardingsproces komt er spanning op het glas te staan. Hierdoor kan gehard figuurglas achteraf niet meer worden bewerkt. Wanneer dit wel gedaan zou worden dan springt de ruit kapot met duizenden glaskorreltjes als gevolg. Door dit effect is gehard glas wel veel veiliger als gewoon enkel glas.

Waar kunt u gehard figuurglas voor toepassen?

Gehard figuurglas wordt vooral gebruikt als decoratief glas binnenshuis. U kunt hierbij denken aan binnendeuren met glas of als volledig glazen binnendeuren. Doordat het figuurglas aan 1 kant glad is kan het aan de gladde zijde eenvoudig schoongemaakt worden. Het gebruik van gehard figuurglas als glazen douchedeur of glazen douchedeur is hierdoor niet gebruikelijk, maar is uiteraard wel mogelijk.

Mocht er een ruit in de voordeur breken dan zou u kunnen overwegen om het huidige glas te vervangen door dubbel glas met aan 1 zijde figuurglas. Voorbijgangers kunnen dan niet binnen kijken. Waar mat glas nog wel iets aan daglicht tegen zou kunnen houden zal het figuurglas voldoende licht doorlaten. Wij geven u graag meer informatie over de mogelijkheden voor dubbel glas met gehard figuurglas in uw voordeur. 

Gehard figuurglas op maat bestellen

Bent u op zoek naar gehard figuurglas op maat? U kunt gehard figuurglas eenvoudig en snel online bestellen in onze webshop. Bestellen kan eenvoudig en snel. U kiest het type glas, de gewenste dikte, lengte en breedte en geeft aan of u wel of geen randafwerking wilt.  Hierna ziet u de prijs inclusief BTW en kunt u de bestelling plaatsen. Wij zorgen dat uw bestelling binnen tien werkdagen klaar is. Wenst u een andere vorm dan vierkant of rechthoekig? Dan kunt u dit altijd aan ons doorgeven! U kunt uw bestelling zelf ophalen bij één van onze afhaaladressen of door ons laten bezorgen. Wij bezorgen in heel Vlaanderen en Nederland*. Bij een bestelling van € 500,- of hoger betaalt u geen verzendkosten. Wilt u contact met ons opnemen voor vragen of advies? U kunt telefonisch contact met ons opnemen via 0031 76 515 80 83 of mailen naar info@glasopmaat.be.

* Behalve de Waddeneilanden.

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4