• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Traditionele stopverf en stopverfvervanger


Traditionele stopverf is de voorloper van kit. Tegenwoordig wordt dit nog steeds toegepast bij het plaatsen van monumentenglas en enkel glas. Traditionele stopverf zien we ook zien weer terugkomen bij interieurs met een industriële look, zoals bijvoorbeeld een stalen taatsdeur met glas. Het glas wordt dan in de sponning "vast gestopt", de overtollige stopverf wordt na afloop verwijderd, zo blijft er een strakke rand over. Deze rand is na het uitharden overschilderbaar. Stopverf kan daarom door de overschilderbaarheid ook worden gebruikt als plamuur om gaten en scheuren op te vullen.

Den Braven Zwaluw Profstop Universal Stopverf

€ 1,95

incl. BTW

€ 1,61 excl. BTW:
per stuk
Toupret stopverf

€ 10,40

incl. BTW

€ 8,60 excl. BTW:
per stuk
Klassieke stopverf

€ 16,80

incl. BTW

€ 13,88 excl. BTW:
per stuk
Stopverf vervanger

€ 8,25

incl. BTW

€ 6,82 excl. BTW:
per stuk
Stopverf vervanger in worst

€ 12,00

incl. BTW

€ 9,92 excl. BTW:
per stuk
Zeepsop voor afmessen kitvoeg

€ 8,95

incl. BTW

€ 7,40 excl. BTW:
per stuk

Toepassingen van stopverf

Wist u dat stopverf niet alleen ideaal is voor glas? Dankzij de overschilderbaarheid kan het ook dienen als uitstekende plamuur om gaten en scheuren in muren en houtwerk te vullen. Dat maakt traditionele stopverf een veelzijdige keuze voor zowel professionals als doe-het-zelvers.

Inmiddels zijn er ook goede stopverf vervangers leverbaar die ook makkelijk te verwerken zijn en zeer snel overschilderbaar. Een voorbeeld van een stopverf vervanger is de Zwaluw monustop van den Braven, deze hecht perfect zonder primer op de meeste ondergronden. Voor het plaatsen van dubbel glas kan deze stopverf vervanger ook toegepast worden.

Stopverf of stopverfvervangers kunnen ook worden gebruikt om scheuren, gaten en onregelmatigheden in houtwerk te vullen voordat het geschilderd wordt. Dit zorgt voor een gladde afwerking. Traditionele stopverf heeft nog steeds zijn plaats, maar er zijn moderne alternatieven zoals acryl- en siliconenkitten. Deze kunnen soms handiger zijn voor bepaalde toepassingen vanwege hun snellere droogtijd en flexibiliteit. De keuze is afhankelijk van de specifieke behoeften van het project en de gewenste eigenschappen van het materiaal.

Praktische tips: Stopverf verwijderen en aanbrengen

Bij oudere raamkozijnen is stopverf vaak de gebruikelijke keuze. Maar na verloop van tijd kan stopverf verouderd raken, en dan is het tijd voor actie. In plaats van de bestaande stopverf te repareren, overweegt u best om deze volledig te vernieuwen. Maar hoe pakt u dat aan? Hieronder zijn de stappen voor het verwijderen van oude stopverf en het aanbrengen van een nieuwe laag stopverf, samen met enkele handige tips en trucs:

Stap 1: Oude stopverf verwijderen
Om oude stopverf te verwijderen, heeft u een (schilders)föhn nodig. Verhit de stopverf met de föhn totdat deze zacht wordt. Gebruik dan een afsteekmes of verfkrabber om de oude stopverf zorgvuldig te verwijderen. Vergeet niet het oppervlak goed schoon te maken voordat u verdergaat.

Stap 2: Nieuwe stopverf aanbrengen
Nu bent u klaar om nieuwe stopverf aan te brengen. Gebruik stopverf direct uit de pot en maak gebruik van een handig hulpmiddel, zoals een stopmes. In onze webshop vindt u handige gereedschappen, waaronder een verfkrabber en een stopmes met een gebogen lemmet.

Breng de nieuwe stopverf royaal aan, en het is belangrijk om dit in één gelijkmatige laag te doen. Maakt u geen zorgen als er iets misgaat; stopverf is best nog even soepel en kan gemakkelijk worden gecorrigeerd. Het draait allemaal om oefening.

Stap 3: Zorg voor een gladde afwerking
Een gladde afwerking is cruciaal voor een professioneel resultaat. Er zijn verschillende stopverfproducten beschikbaar, elk met hun eigen droogtijd. Over het algemeen duurt het een paar weken voordat de stopverf kan worden geschilderd. Tip: voorkom dat de stopverf aan je stopmes blijft kleven door het mes in te smeren met slaolie of olijfolie.

Kies voor Toupret stopverf

Bij Glasopmaat.be werken we uitsluitend met top producten, daarom vertrouwen we op de stopverf van Toupret. Dit Franse bedrijf, opgericht in 1938, is gespecialiseerd in hoogwaardige gebruiksklare plamuren. Inmiddels is Toupret internationaal actief en is het een gereputeerde marktleider in de Benelux en ver daarbuiten.

Stopverf kopen? Bestel eenvoudig online

In onze webshop kunt u eenvoudig hoogwaardige kit, lijm, stopverf en andere (glas)benodigdheden bestellen tegen scherpe prijzen. Bij Glasopmaat.be hechten we veel waarde aan een uitstekende service, zowel tijdens het bestelproces als bij levering en nazorg. Bestellen kan snel en gemakkelijk online. Een groot deel van onze producten is direct uit voorraad leverbaar en wordt verzonden naar elk gewenst adres in Nederland of België. Alle prijzen zijn inclusief BTW, zodat u meteen weet waar u aan toe bent.

Heeft u vragen of heeft u meer informatie nodig bij het bestellen van de juiste stopverf? Dan kunt u altijd met ons contact opnemen via +31-(0)76-515 80 83of info@glasopmaat.be

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4