• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Glasklemmen bestellen bij Glasopmaat.be


Glasopmaat.be is gespecialiseerd in het leveren van glasbevestigingen. Glas is een van de meest gevoelige materialen en vereist een voorzichtige aanpak bij het bevestigen. Om een glasplaat veilig en stevig te bevestigen hebben wij glasklemmen voor binnenglasklemmen voor buiten en glasklemmen voor in de douche in ons assortiment.

Deze glasklemmen maken het eenvoudig om glas aan muren, buizen of panelen vast te maken. Wij leveren diverse hoogwaardige (RVS-) klemmen voor verschillende diktes en toepassingen. De glasklem is perfect voor het dragen van zware en geharde materialen, echter niet voor legplanken. Voor glazen legplanken kunt u het beste glasplaatdragers passend bij de glasdikte bestellen. 

Glasklemmen zijn vierkant- en D-vormig in verschillende formaten te krijgen. Ook in de afwerking is ruime keuze.

Scherpe prijzen

Deskundig advies

Uitstekende kwaliteit

Glasklemmen voor binnen

Glasklemmen voor binnen kunnen voor verschillende oplossingen toegepast worden, zoals een glazen traphek of balustrade bij een vide. De glasklemmen voor binnen hebben een mooie finish en passen in ieder interieur. Gaat u het glas bevestigen op een vlakke muur, kies dan voor een klem met een vlakke achterzijde. Wordt het glas bevestigd tussen ronde palen dan kunt u een glasklem kiezen met een halfronde achterzijde deze sluiten precies aan op de meeste ronde palen. 

Glasklemmen voor binnen hebben een Inox effect en zijn niet gemaakt van RVS, dit maakt de glasklemmen voor binnen niet geschikt voor een toepassing buiten. 

Glasklemmen voor buiten

Glasklemmen voor buiten kunnen voor verschillende toepassingen buitenshuis worden gebruikt. Denkt u hierbij aan een glazen balkon, balustrade of een glazen windscherm voor het terras. De glasklemmen voor buiten zijn van INOX en u hoeft geen zorgen te maken dat de klem zijn kwaliteit verliest bij slecht weer.

Zoals bij de glas klemmen voor binnen geldt dat u bij het bevestigen van de glasklem op vlakke muur of vlakke paal een klem met een vlakke achterzijde dient te kiezen.  Wordt het glas bevestigd tussen ronde palen dan kunt u een glasklem kiezen met een halfronde achterzijde deze sluiten precies aan op de meeste ronde palen. De finish van de glasklemmen blijft het mooist als er regelmatig viezigheid van de glasklem wordt verwijderd. Dit kan afgenomen worden met een zachte doen en eventueel wat lauw water. 

Glasklemmen voor in de douche

Een maatwerk inloopdouche of badwand in de badkamer kan veilig gemonteerd worden met glasklemmen voor in de douche. Deze klemmen zijn vocht- en corrosie bestendig en passen hierdoor prima in een badkamer. Glasklemmen voor de badkamer zijn corrosie bestendig maar kunt u niet buiten gebruiken omdat deze klemmen niet bestand zijn tegen weersinvloeden. 

Als de glasklemmen voor een inloopdouche schoongemaakt worden met lauw water en schoonmaakazijn gaan ze lang mee en blijven er dan fris uitzien. Schoonmaken met agressieve schoonmaakmiddelen kunnen helaas wel de toplaag van de glas klemmen aantasten. Probeer dit dan ook te vermijden om langer van uw glasbeslag te kunnen genieten. Glasklemmen voor de badkamer zijn corrosie bestendig maar kunt u niet buiten gebruiken omdat deze klemmen niet bestand zijn tegen weersinvloeden. 

Glasbewerking bij glasklemmen

Bij het vastzetten van glasplaten bij een balustrade is er vaak geen glasbewerking zoals een  uitsparing of boring in het glas. Voor balustrades met relatief kleine panelen gehard-gelaagd glas kunnen de glasklemmen door het goed aandraaien van de schroeven worden geklemd. Als er sprake is van zware en grote glasplaten dan is ons advies om gebruik te maken van een zekering-stift. Hier is wel een boring in het glas voor nodig om de stift toe te passen. De zekering-stift zorgt ervoor dat het glas goed blijft zitten en niet gaat zakken. 

Ook bij glasklemmen voor inde badkamer zijn uitsparingen nodig om het glas veilig en goed te kunnen plaatsen. Deze uitsparingen worden op een vaste hoogte geplaatst, u hoeft hier niets voor aan te geven. Bij een boring voor een bekeringsstift vragen wij u de locatie van de boring aan te geven. U kunt deze afstemmen met de locatie van de glasklemmen op de constructie. 

Meer weten over het toepassen van glasklemmen?

Soms komen er genoeg ideeën op om een balustrade of terrasafscheiding van glas te maken, maar weet je niet waar je moet beginnen. Geen probleem, wij kunnen u helpen! Neem gerust contact met ons op voor een advies of vrijblijvende offerte.

Onze klantenservice is telefonisch bereikbaar via telefoonnummer +31 - (0)76 515 80 83 of via email info@glasopmaat.be

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4