• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Glazen spatwand keuken


Een spatwand van glas zorgt voor een luxe uitstraling in uw keuken en beschermt tegelijk ook de muur en / of tegels achter fornuis of aanrecht. Onze spatwanden voor de keuken worden gemaakt van 6mm gehard veilighheidsglas en worden volledig op maat gemaakt. De spatwand in glas is leverbaar in klaar glas, melk (acide) glas, extra klaar glas, gekleurd klaar glas en gekleurd extra klaar glas. Door het gebruik van gehard glas kan het glas tegen een stootje en de hogere temperatuur van het fornuis. Pas alleen wel op bij de randen, want deze zijn erg gevoelig.

Waarom een spatwand voor de keuken?

Een glazen spatwand voor in de keuken is enorm in trek. Niet alleen zorgt een glazen spatwand voor een luxueuze uitstraling, het is ook bijzonder praktisch. Het reinigen van een glazen spatwand vergt namelijk weinig moeite. Vaak volstaat het gebruik van een standaard mild schoonmaakmiddel in combinatie met een microvezeldoekje. Toch is voorzichtigheid geboden bij het gebruik van schurende middelen, om krassen op de fraaie spatwand te vermijden. Ontdek alle voordelen van een glazen spatwand voor de keuken in ons blogartikel over de voordelen van een glazen spatwand in de keuken

Is een glazen spatwand veilig?

Een glazen spatwand voor in de keuken wordt standaard vervaardigd uit 6 mm gehard veiligheidsglas. Gehard veiligheidsglas kan temperaturen tot ca. 200 ℃ verdragen, waardoor het uitstekend geschikt is als spatwand achter het fornuis. Wees echter voorzichtig met de pannen; als je ze te hard tegen het glas of de randen stoot, kan het helaas toch voorkomen dat de glazen spatwand breekt. Veiligheid staat voorop, dus let goed op tijdens het koken!

Hoe breng je kleur in de keuken?

De eentonige witte keuken is verleden tijd en snakt naar wat kleur of een snelle make-over. Soms zijn de tegels of de huidige spatwand van de keuken al zo lelijk geworden dat het geheel niet meer gezellig en fris oogt. Het kan ook zijn dat het gebruik van klaar glas of extra klaar glas geen oplossing biedt. Door te kiezen voor gekleurd glas in de keuken maak je het geheel weer netjes en gezellig. Op deze manier zijn de bestaande keukenwand of de keukentegels niet meer zichtbaar en krijgt je witte keuken een compleet nieuwe look.

Bij Glasopmaat.be is het mogelijk om de glazen spatwand in de keuken in elke RAL-kleur te laten lakken. Zo heb je een unieke spatwand in jouw keuken die naar jouw eigen smaak is gekleurd en volledig in het interieur past.

Doordat dit in elke RAL-kleur mogelijk is, kun je de spatwand die moderne strakke look aan je keuken geven of juist volledig in dezelfde kleur als de keuken laten maken. De lak is volledig dekkend waardoor je de muur van je keuken kunt camoufleren. De montagelijm is hierdoor ook niet door het glas zichtbaar.

Het verschil tussen een gekleurde spatwand van klaar glas en een gekleurde spatwand van extra helder glas zit ook hier in de groenige gloed van het heldere glas. Voor donkere kleuren kan gewoon helder glas worden gebruikt, omdat de groenige gloed hier geen effect op heeft. Als je liever een lichte kleur wilt, zoals RAL 9010 of RAL 9001, is het beter om een gekleurde spatwand met extra helder glas toe te passen.

Heb je specifieke wensen, zoals het maken van boringen of uitsparingen voor bijvoorbeeld een stopcontact, keukenkastje of afzuigkap? Neem dan contact op met een van onze specialisten via +31-(0)76 - 515 80 83 of stuur ons een e-mail met uw wensen naar info@glasopmaat.be.

Bevestiging van de glazen spatwand

Omdat kit of lijm door het heldere en matte glas zichtbaar is, kunnen wij speciale punthouders meeleveren welke zorgen voor een kleine afstand tussen muur in glas. Hiervoor wordt er in iedere hoek een klein gaatje geboord, zodat u het glas met de punthouders eenvoudig in de muur kan schroeven.

De gekleurde spatwanden hebben een dichte lak welke in iedere RAL kleur te leveren is met daar tegen nog een beschermlak. Hierdoor schijnt de lijm niet door en kunt u deze spatplaat eenvoudig tegen de muur kleven. Rondom kunt u het glas nog afkitten met een zuur-vrije siliconenkit, zodat er geen vocht en vuil achter het glas komt.

Bewerkingen

In de meeste keukens zitten er in de muur stopcontacten of lichtschakelaars verwerkt. Wij kunnen hiervoor in het glas boringen en / of uitsparingen maken, zodat u deze na het plaatsen van het glas nog steeds kunt gebruiken. Om een indicatie van de prijs te krijgen, kunt u een tekening of schets sturen naar info@glasopmaat.be met daar op de afmetingen van het glas en de posities van het stopcontact en / of schakelaar. We zullen dan voor u een vrijblijvende offerte opmaken

Bekijk onderstaande video over de verschillende glassoorten

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4