• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Figuurglas bestellen bij Glasopmaat.be


Met figuurglas kunt u in en om het huis diverse toepassingen bedenken. Zo kunt u figuurglas gebruiken voor vitrinekast deuren, bovenlichten boven deuren en zijlichten naast deuren, scheidingswanden en figuurglas voor in de voordeur. 

Het figuurglas in deze categorie is leverbaar in verschillende diktes. Het betreft hier ongehard figuurglas wat bij breuk dus in scherven uiteen valt. U kunt het figuurglas uit deze categorie online bestellen in de door u gewenste maat. 

Figuurglas bestellen bij Glasopmaat.be

Bij Glasopmaat.be kunt u eenvoudig online figuurglas op maat bestellen. Via de website kunt u vierkant of rechthoekige panelen glas bestellen, voor andere vormen kunt u ons altijd een email sturen met uw aanvraag. 

Na het opgeven van de afmetingen en de eventuele randafwerking wordt direct de prijs berekend en getoond en kan het product aan de winkelwagen worden toegevoegd. Wij tonen de prijs van de spiegels op maat inclusief BTW en exclusief BTW. Op deze manier is het duidelijk waar u aan toe bent, er zijn dus geen onverwachte kosten achteraf. 

Uw bestelling kunnen wij bij u thuis of op een locatie in Vlaanderen of Nederland* bezorgen. Het is ook mogelijk om uw bestelling bij één van onze afhaalpunten af te halen. 

* Met uitzondering van de waddeneilanden. 


Veelgestelde vragen over figuurglas

Wat is ongehard figuurglas?

Figuurglas is een type ongehard glas dat je kunt herkennen aan mooie unieke patronen in tegenstelling tot standaard helder glas of standaard gekleurd vlakglas. Figuurglas wordt geproduceerd met behulp van speciale walsen die het gewenste patroon in het glas drukken. 

Welke figuurglas soorten kan ik online bestellen?

Er zijn verschillende soorten figuurglas beschikbaar. Elk type heeft zijn eigen uitstraling en uniek patroon.  Enkele figuurglas soorten in onze website zijn; 

Waar kun je figuurglas toepassen?

Figuurglas zie je niet alleen terug in monumentale panden of jaren 30 woningen maar verschillende figuurglas soorten worden ook vaker gekozen voor interieur- en exterieurtoepassingen, zoals ramen, deuren, scheidingswanden, douchewanden, meubels, decoratieve panelen of als figuurglas in de voordeur.

Is het mogelijk om vooraf stalen te bestellen van de verschillende soorten figuurglas?

Ja, we bieden u de mogelijkheid om stalen te bestellen van onze verschillende soorten figuurglas zodat u de textuur en uitstraling kunt beoordelen voordat u een grotere bestelling plaatst. Stuur ons gerust een email voor meer informatie en kosten van de stalen. 

Wat zijn de voordelen van figuurglas?

Naast de esthetische waarde heeft figuurglas verschillende voordelen zoals o.a. privacy en het behouden van natuurlijk licht. De lichtdoorlaatbaarheid is afhankelijk van het patroon van het figuurglas en de dikte van het glas. Door het figuur aan de ene zijde van het glas wordt het natuurlijke lichtinval behouden terwijl het patroon inkijk voorkomt.

Zijn er opties voor maatwerk figuurglas en verschillende vormen mogelijk?

Via onze website kunt u eenvoudig tot op de millimeter nauwkeurig figuurglas bestellen. Verschillende vormen in het glas, zoals o.a. rond glas of glas in een toogvorm kunt u eenvoudig via email bij ons aanvragen. Wij zullen een offerte voor u aanmaken of contact met u opnemen indien er vragen of onduidelijkheden zijn. 

Wat maakt gefigureerd glas een juiste keuze voor privacy?

Gefigureerd glas maakt het moeilijk om doorheen te kijken vanwege de textuur/patroon waardoor het een uitstekende keuze is voor ruimtes waar privacy gewenst is, zoals badkamers.

Wat is het verschil tussen gefigureerd glas en figuurglas?

In feite zijn gefigureerd glas en figuurglas synoniemen en worden ze vaak door elkaar gebruikt om hetzelfde type glas te beschrijven. Er zit in  principe geen verschil tussen figuurglas en gefigureerd glas.

Wat zijn de verzendkosten voor figuurglas naar mijn locatie in Belgie, en wat is de levertijd van figuurglas?

De verzendkosten zijn een vast bedrag voor leveringen in Vlaanderen en Nederland.  Boven een orderbedrag van €500,00 zijn de verzendkosten gratis. Deze verzendkosten worden aangegeven tijdens het bestelproces en afrekenen van uw bestelling op de website. De levertijd van figuurglas is ca. 2 weken. 

Biedt u advies of ondersteuning voor het kiezen van het juiste type figuurglas?

Ons team voorziet u graag van meer informatie over de verschillende soorten figuurglas en kunnen u helpen bij het kiezen van het juiste type figuurglas voor uw specifieke projectbehoeften. Neem gerust contact met ons op voor deskundig advies. 

Hopelijk hebben deze veelgestelde vragen over figuurglas al uw vragen over figuurglas beantwoord. Mocht u toch nog vragen hebben over gefigureerd glas dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen via nummer: 0031 - (0)76 - 515 80 83 of stuur een email naar info@glasopmaat.be. Wij staan voor u klaar om te helpen!

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4