• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Kachelglas bestellen


Als u op zoek bent naar een vervanging voor uw bestaande kachelruit biedt ons kachelglas (Robax) de ideale oplossing op het gebied van hittebestendig glas. Robax staat bekend om zijn buitengewone duurzaamheid en weerstand tegen extreme temperaturen, waardoor het ideaal is voor zowel binnen- als buitenkachels. 

Het speciaal ontworpen Robax glas is bestand tegen de intense hitte van een kachel. Met dit kachelglas blijft uw houtkachel, elektrische kachel of gaskachel onaangetast door de temperatuurschommelingen, waardoor het niet barst. Bovendien biedt Robax glas het voordeel van langdurig warmtebehoud en minimaliseert het warmteverlies. 

Hittebestendig glas bij Glasopmaat.be

Voor kachelruitjes adviseren wij Robax 4 mm kachelglas. Robax kachelglas kan een zeer hoge temperatuurbelasting tot wel 760 graden Celsius verdragen. Het speciaal ontworpen kachelglas is daarom prima geschikt voor kachels en (design)haarden. Bij Glasopmaat.be bent u gegarandeerd van kachelglas van kwaliteit tegen een scherpe prijs. Daarnaast bieden wij goede service en zorgen wij dat het online bestelproces snel en makkelijk te gebruiken is. In onze webshop kunt u 24 uur per dag bestellen. 
Glasplaat voor onder de kachel

Als u op zoek bent naar een glasplaat of vloerplaat om onder uw kachel te plaatsen, is het belangrijk om te weten dat Robax glas daar niet geschikt voor is. Gelukkig biedt gehard veiligheidsglas een oplossing voor deze toepassing. Gehard veiligheidsglas is bestand tegen hogere temperaturen en is extra stevig, waardoor het ideaal is als bescherming voor de vloer onder uw kachel. Een vloerplaat van glas kunt u eenvoudig online bestellen. Als u op zoek bent naar een andere vorm of meer informatie wilt over het toepassen van een vloerplaat onder uw kachel vragen wij u vrijblijvend om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden. 

Wat is het verschil tussen gewoon glas en kachelglas?

Gewoon glas is niet bestand tegen de extreme hitte die wordt gegenereerd door kachels en haarden, terwijl Robax kachelglas speciaal is ontworpen om deze hoge temperaturen te weerstaan zonder te barsten of te smelten. Het is hittebestendig en zorgt voor een veilige toepassing. 

Hoe kunt u de juiste maat voor kachelglas opmeten?

Meet de breedte en hoogte en dikte van het huidige glas zorgvuldig op. Zorg er ook voor dat u de hoeken nauwkeurig meet. Als het glas niet rechthoekig is dan kunt u via email contact met ons opnemen voor een offerte voor kachelglas voorzien van hoekjes. Als u twijfelt over de juiste maat, neem dan contact met ons op voor advies over het opmeten van uw kachelglas.

Wat is het verschil tussen Robax glas en gehard veiligheidsglas voor kachels?

Robax glas is speciaal ontworpen voor kachels en haarden en biedt uitstekende hittebestendigheid en duurzaamheid. Gehard veiligheidsglas is sterker en kan worden gebruikt voor andere toepassingen, zoals vloerplaten onder kachels. Beide glastypes hebben hun eigen specifieke voordelen, afhankelijk van de toepassing.

Hoe kunt u het kachelglas schoonmaken en onderhouden?

Gebruik voor het schoonmaken een mild reinigingsmiddel en een zachte doek om het kachelglas goed te reinigen. Vermijd hierbij agressieve chemicaliën, omdat deze het kachelglas kunnen beschadigen. Zorg er ook voor dat het glas volledig is afgekoeld voordat u het reinigt. Regelmatig onderhoud, zoals het verwijderen van asresten, kan helpen om het kachelglas helder en in goede conditie te houden.

Kunt u zelf veilig kachelglas vervangen?

Het vervangen van kachelglas kan worden gedaan door ervaren doe-het-zelvers, maar het is belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals het dragen van beschermende handschoenen en het volgen van de juiste instructies. Als u twijfelt over uw vaardigheden of de veiligheid, is het raadzaam om een professional in te schakelen.

Bezorgen van hittebestendig kachelglas

Het kachelglas kunnen wij thuis of op locatie in Nederland* en Vlaanderen bezorgen. Eventueel is het ook mogelijk om de bestelling bij 1 van onze afhaalpunten af te halen.

Meer informatie over extra helder venster glas of andere producten uit het assortiment? Wij zijn telefonisch te bereiken op 0031-76 - 5158083. Ook kunt u mailen naar info@glasopmaat.beOnze specialisten helpen je graag verder.

*Behalve de Waddeneilanden

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4