• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Veiligheidsspiegel voor gym of dansstudio 


Bij veiligheidsspiegel is er op de achterzijde een veiligheidsfolie aangebracht die ervoor zorgt dat als de spiegel mocht breken, er geen scherven vallen. De scherven blijven dan namelijk aan de veiligheidsfolie plakken. Dit is voornamelijk van toepassing in openbare ruimtes zoals sportschool, dansstudio, winkels of openbare toiletten. In ons assortiment vindt u veiligheidsspiegels met een spiegeldikte van 4mm en 6mm.

Waar een zilveren veiligheidsspiegel meestal als sportschool spiegel wordt gebruikt, past een bronzen veiligheidsspiegel of een grijze veiligheidsspiegel op maat perfect in uw interieur. 

U kunt onze veiligheidsspiegels eenvoudig online bestellen. U kunt uw eigen veiligheidsspiegel samenstellen door de breedte en de hoogte te kiezen. Daarnaast kunt u kiezen wat voor randafwerking u wilt hebben.  Wilt u bijvoorbeeld een decoratieve schuine rand aan de spiegel? Of wilt u de randen van de spiegel laten slijpen? Bij Glasopmaat.be kan het allemaal! 

Veiligheidsspiegels voor een spiegelwand

Een grote spiegelwand geeft een prachtige en professionele uitstraling, maar de montage van een spiegelwand kan een uitdaging zijn. Hoe groter de spiegel, hoe zwaarder deze wordt. Een grote wandspiegel van bijvoorbeeld 2000 x 2000mm kan al snel 60 kg wegen. Door het gewicht en de afmetingen is het moeilijk om deze grote spiegel te hanteren en kan het soms problematisch zijn om de veiligheidsspiegel in elke willekeurige ruimte te plaatsen. 

In dit geval kan het vaak handiger zijn om een spiegelwand te creëren met meerdere veiligheidsspiegels naast elkaar. Deze kan je gemakkelijk aan de muur bevestigen met spiegellijm, maar er is ook een optie om de spiegels in een frame te plaatsen. Als er dan toch een spiegel kapot gaat is de financiële schade ook beperkt omdat u slechts een klein deel van de spiegelwand hoeft te vervangen. Dit maakt het opdelen van een spiegelwand met veiligheidsspiegels budgetvriendelijker en praktischer in vergelijking met een grote, zware spiegel in één deel. 

Wat is de juiste spiegeldikte voor een veiligheidsspiegel?

Bij het kiezen van de juiste veiligheidsspiegel voor uw ruimte is de grootte van het spiegeloppervlak cruciaal, vooral bij het creëren van een spiegelwand. Voor een fitness spiegel of spiegelwand is een spiegeldikte van 6 mm veiliger dan 4 mm, omdat 6 mm sterker is dan de dunne 4 mm variant. Zeker in publieke ruimtes is veiligheid essentieel. Voor grote veiligheidsspiegels met een zijde langer dan 1000 mm raden wij een dikte van minimaal 6 mm aan voor extra stevigheid.

Hoe kunt u een veiligheidsspiegel monteren?

Om een veiligheidsspiegel veilig op een muur te monteren raden wij u aan om gebruik te maken van zuurvrije spiegellijm. Dit is de snelste en veiligste methode om de spiegel op te hangen. Een blind spiegel ophangsysteem is niet geschikt i.v.m het plakken van de ophangplaten op de folie aan de achterzijde van de spiegel. Met een koker spiegelkit kunt u een maximale oppervlakte van 3m2 verlijmen. Voor grote of meerdere veiligheidsspiegels heeft u dan ook meer spiegellijm nodig. Het beste brengt u de spiegellijm niet in dotten aan, maar in verticale strepen voor een mooie verdeling. Na het aanbrengen van de lijm positioneert u de veiligheidsspiegel op de juiste plaats. Binnen een aantal minuten is de spiegel niet meer te verschuiven. 

Steeds vaker worden voor veiligheidsspiegels in een sportschool of winkel gekozen om de spiegels te monteren met de spiegelprofielen Suzan. De veiligheidsspiegels kunnen na verloop van tijd veilig en in een geheel weer worden verwijderd. Handig bij een verhuizing!

Veiligheidsspiegel op maat bestellen

De veiligheidsspiegels van Glasopmaat.be zijn van zeer goede kwaliteit en zijn veilig in gebruik. Uw bestelling voor veiligheidsspiegels op maat kan 7 dagen per week online geplaatst worden. Mocht u liever een offerte willen ontvangen dan kunt u deze vooraf aanvragen. Wij hebben diverse betaalmogelijkheden zoals betalen met iDeal, via een overboeking en met Mister Cash.  Alle bestellingen worden geleverd door Vlaanderen en Nederland*. 

Plaatst u een order van  € 500,- of hoger dan zijn de verzendkosten gratis. Wilt u uw bestelling liever afhalen? Dit kan altijd bij één van onze afhaaladressen. Indien u vragen of advies nodig heeft dan kunt u telefonisch contact opnemen via 0031 76 515 80 83. Ook kunt u mailen naar info@glasopmaat.be.

* Behalve de Waddeneilanden

Hoe werkt een veiligheidsspiegel?

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4