• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

U-profielen en montageprofielen bestellen


Voor verschillende badkamer projecten, bouwprojecten of doe-het-zelf klussen kunnen aluminium U-profielen of montageprofielen worden gebruikt. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld glazen douchewanden, een lijst voor een spiegel op maat of de afwerking van een tafelblad/werkblad. Door paneelranden af te werken met een aluminium profiel voorkomt u snelle schade of beschadigingen aan uw blad. 

In onze webshop kunt u ons ruime assortiment aluminium profielen en andere montageprofielen bekijken. Door de ruime keuze is er altijd wel een aluminium u-profiel wat bij uw klus past. U kunt bijna alle u-profielen volledig op maat laten zagen, dit voorkomt weer onnodige afval. De aluminium u-profielen en de andere montageprofielen kunnen ook door uzelf eenvoudig op maat gemaakt worden. Als u liever voor gemak zonder kitten kiest dan is het Dry glaze profiel een handige en snelle oplossing voor het plaatsen van een douchewand. 

Welk u-profiel past bij uw toepassing? De profielen zijn leverbaar in diverse finishes zoals aluminium, glans chroom, RVS-effect, zwart (RAL 9005 mat)mat wit (RAL9010) en mat messing

Speciaal voor glazen scheidingswanden in een kantoorruimte of in uw interieur vindt u on ons assortiment handige klikprofielen en toebehoren. De klikprofielen zorgen in combinatie met gelaagd glas ervoor dat u snel en veilig een mooie scheidingswand van glas kunt plaatsen om de ruimtes af te schermen. De glazen wand is uit te breden met een glazen deur. Dit kunt u niet online bestellen in onze webshop, maar neem hiervoor gerust contact met ons op 

Aluminium U-profiel
vanaf

€ 7,25

incl. BTW

€ 5,99 excl. BTW:
per mtr
U-profiel RVS Look
vanaf

€ 9,85

incl. BTW

€ 8,14 excl. BTW:
per mtr
U-profiel Glans chroom
vanaf

€ 28,80

incl. BTW

€ 23,80 excl. BTW:
per mtr
U-profiel Glans chroom look
vanaf

€ 41,50

incl. BTW

€ 34,30 excl. BTW:
per lengte
Zwarte u-profielen RAL9005 mat
vanaf

€ 17,50

incl. BTW

€ 14,46 excl. BTW:
per mtr
Witte u-profielen RAL9010 mat
vanaf

€ 37,00

incl. BTW

€ 30,58 excl. BTW:
per stuk
Mat messing u-profiel
vanaf

€ 42,50

incl. BTW

€ 35,12 excl. BTW:
per stuk
Dry glaze profiel
vanaf

€ 50,00

incl. BTW

€ 41,32 excl. BTW:
per lengte
Zwarte platte strip voor steel look deur

€ 22,50

incl. BTW

€ 18,60 excl. BTW:
per stuk
Correctie vloerprofiel
vanaf

€ 97,00

incl. BTW

€ 80,17 excl. BTW:
per lengte
Kunststof transparante opvulpakking

€ 7,10

incl. BTW

€ 5,87 excl. BTW:
per stuk
Correctie wandprofiel
vanaf

€ 119,00

incl. BTW

€ 98,35 excl. BTW:
per lengte
Kunststof transparante blokjes

€ 12,95

incl. BTW

€ 10,70 excl. BTW:
per doos
Klikprofiel voor kantoorwanden
vanaf

€ 97,95

incl. BTW

€ 80,95 excl. BTW:
per stuk
Eindstuk tbv klikprofiel
vanaf

€ 14,95

incl. BTW

€ 12,36 excl. BTW:
per stuk
Klemrubber voor klikprofiel
vanaf

€ 4,95

incl. BTW

€ 4,09 excl. BTW:
per stuk
Stelblokjes voor klikprofiel

€ 5,10

incl. BTW

€ 4,21 excl. BTW:
per doos
Verbinder recht voor klikprofiel
vanaf

€ 9,50

incl. BTW

€ 7,85 excl. BTW:
per stuk
Hoekverbinder voor klikprofiel
vanaf

€ 9,50

incl. BTW

€ 7,85 excl. BTW:
per stuk
Bevestigingsblok tbv klikprofiel
vanaf

€ 8,95

incl. BTW

€ 7,40 excl. BTW:
per stuk
Inbusschroeven tbv verbinder klikprofiel
vanaf

€ 0,85

incl. BTW

€ 0,70 excl. BTW:
per set

Wat is een U-profiel?

Een U-profiel is een aluminium profiel in de vorm van een U, heeft (meestal) gelijkbenige zijdes en wordt vaak gebruikt voor glas. Het glas kan met een u profiel ingesloten worden door drie zijdes.

Waar wordt een U-profiel vaak voor gebruikt?

Een U-profiel is veelzijdig en kan gebruikt worden in verschillende toepassingen. Een van de meest gebruikte toepassingen is een U-profiel voor een glazen douchewand op maat. Ook andere glaswanden kunnen vastgezet worden met U-profielen. Naast douchewand profielen worden u-profielen ook regelmatig gebruikt om een frame of kader rond een spiegel op maat te maken.

Wist u dat u zelf een steel look wand kunt maken? Door een u-profiel te combineren met een platte zwarte strip kunt u ook zelf een steellook scheidingswand of steel look douchewand maken.

Van welk materiaal worden de U-profielen gemaakt?

Al onze u-profielen zijn gemaakt van aluminium. Aluminium u-profielen zijn vochtbestendig en kunnen zonder problemen in de badkamer gebruikt worden. De u-profielen voor glas zijn leverbaar in verschillende finishes, zoals glans chroom, RVS effect, aluminium, mat zwart, messing of witte u-profielen.

Hoe kiest u het juiste U-profiel voor glas?

De dikte van het glas is belangrijk bij het kiezen van een U-profiel. Een aluminium u-profiel van 15 x 15 x 15 mm heeft een binnenruimte van 11 mm. Als we rekening houden met wat ruimte voor kit, is dit profiel geschikt voor een glasdikte van 8 mm. Voor een glasdikte van 10 mm is een u-profiel van 20 x 20 x 20 mm een betere optie. Dit u-profiel heeft een binnenzijde van 16 mm, wat voldoende is voor een douchewand van 10 mm glasdikte. Bij iedere afmeting u profiel staat een tekening met de buitenmaten en binnenmaten, dit zou u al in de goede richting kunnen helpen.

Mocht u toch twijfelen dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Onze medewerkers helpen u graag verder.

Aluminium u-profiel op maat maken

Al onze aluminium u-profielen kunnen volledig op maat worden besteld in onze webshop. Het kan handig zijn om een wat extra lengte te bestellen als u het aluminium profiel nog in verstek moet zagen. De aluminium profielen zijn eenvoudig om maak te maken met een fijne ijzerzaag of een afkortzaag. 

Zelf een douchewand voor inloopdouche samenstellen

Naast een ruime keuze aan glazen douchewanden op maat kan het zelf samenstellen van een douchewand met profielen een juiste keuze zijn. Voor een extra veilige en stevige douchewand raden wij aan om te kiezen voor gehard veiligheidsglas met een glasdikte van 8mm. Als de douchewand groter is dan 100 x 200 cm, is 10 mm gehard veiligheidsglas een betere optie. Combineer het glas voor de douchewand met bijpassende u-profielen en een stabilisatiestang voor een optimale stabiliteit. Als u de voorkeur geeft aan het bevestigen van het glas met glasklemmen dan is dat ook mogelijk. Voor glasklemmen moeten wij echter wel boringen voorzien om de glasklemmen te kunnen bevestigen.

Advies nodig bij het kiezen van een juist u-profiel?

Heeft u vragen over onze u-profielen, over het bestellen van een aluminium u-profiel of het samenstellen van een douchewand met profielen? Neem gerust contact met ons op, wij denken graag met u mee!

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4