• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Gelaagd glas op maat bestellen


Bij gelaagd glas worden twee of meer glasplaten verkleefd met een plastic folie. Deze PVB folie is gemaakt van een speciaal polymeer (PolyVinylButyral), dat extreem goede hechtingseigenschappen heeft. Dit heeft het voordeel dat bij het breken van glas de scherven aan de folie blijven plakken en daarmee gelaagd glas moeilijk doorbreekt. Gelaagd glas is niet geschikt voor douchewanden en douchedeuren. Door de schoonmaakmiddelen van tegenwoordig kan de folielaag tussen het glas aangetast worden en kunnen er lelijke vlekken tussen het glas ontstaan die niet meer weg gaan.

Wat is gelaagd glas? 

Gelaagd glas is een veiligheidsglas en wordt ook wel eens gelamineerd glas genoemd. U kunt gelaagd glas herkennen door aan de zijkant van het glas te kijken. Gelaagd glas is opgebouwd uit 2 panelen glas met 1 of meerdere lagen folie (lamineren). Aan de zijkant van gelaagd glas kunt u dit zien. Mocht het glas breken dan blijft het glas aan de folie kleven en voorkomt het uiteen vallen in stukken. Gelaagd glas wordt vaak gebruikt al er sprake is van een doorloop/doorvalrisico, zoals bij verandadaken, lichtstraten, puien en scheidingswanden tussen bijvoorbeeld woonkamer en hal. 

Gelaagd veiligheidsglas heeft ook een licht inbraakwerende werking, het is lastiger om door de folielaag heen te komen. Het gelaagde glas kan ook toegepast worden in isolatieglas 1-zijdig gelaagd glas of isolatieglas 2-zijdig gelaagd glas denk daarbij aan dubbel glas bij voordeuren of grote ruiten. 

Gelaagd glas kunt u bij ons volledig op maat bestellen en hoeft later niet meer bewerkt te worden. Bij het plaatsen van gelaagd glas buiten dient u de rand goed af te kitten of af te sluiten met een profiel zodat er geen vocht bij de folie laag kan komen.

Hoe is gelaagd glas opgebouwd? 

Bij dit type veiligheidsglas is het mogelijk om in plaats van één folielaag te kiezen voor meerdere lagen folie. Bij meerdere lagen folie neemt ook de veiligheid toe en is de ruit moeilijker te doorbreken. Bij het type 66.4 gelaagd glas betekend bijvoorbeeld: gelaagd glas, dat is opgebouwd uit 2 lagen 6mm ongehard glas met 4 lagen folie daartussen. Dit levert een extreem sterke ruit op. Bij het type 33.1 gelaagd glas is de opbouw als volgt, 2 stuks panelen van 3 mm met 1 laag PVB folie. Bij het type 44.2 gelaagd glas is de opbouw als volgt, 2 stuks panelen van 4 mm met 2 lagen PVB folie.

 • Glasdikte van 33.1 = 3mm + 3mm + 1 laag folie van 0.38mm = 6.38 mm
 • Glasdikte van 44.2 = 4mm + 4mm + 2 lagen folie van 0.38mm per laag = 8.76 mm
 • Glasdikte van 66.4 = 6mm + 6mm + 4 lagen folie van 0.38mm per laag = 13.52 mm

Is gelaagd glas verplicht?

Als er aan de veiligheidsnormen, of NEN-normering 359) moet worden voldaan is het vaak een verplichting om bij die toepassing gelaagd glas te gebruiken. Hierbij kan de keuze vallen op gelaagd glas of gehard-gelaagd glas. Waar gelaagd glas bestaat uit panelen enkel glas is gehard-gelaagd opgebouwd uit panelen gehard veiligheidsglas.

Welk glas is geschikt voor mijn lichtstraat of dak overkapping?

Als er sprake is van glas boven het hoofd is het aanbevolen om te kiezen voor gelaagd glas of gehard-gelaagd glas. Mocht het glas onverhoopt breken dan valt dit niet naar beneden en blijft het aan de folie laag kleven. Zou u hiervoor enkel glas of gehard glas gebruiken dan is er een enorm risico op verwonding als het glas zou breken. Ook voor deze toepassing geldt dat beschadiging van de folie zal moeten voorkomen. Dit doet u door ervoor te zorgen dat er geen vocht bij de folie kan komen. Door vocht kan de folie loslaten, ook wel delamineren genoemd. U kunt de randen goed afdichten door een kader of profiel te plaatsen en het gelaagde glas goed af te kitten.

Gelaagd glas bestellen

Als u op zoek bent naar gelaagd veiligheidsglas voor een dak van uw overkapping of lichtstraat dan kunt u bij Glasopmaat.be het juiste glas eenvoudig en tegen een scherpe prijs gelaagd glas bestellen. Wanneer u de keuze heeft gemaakt voor gelaagd glas of gelaagd glas met een matte folie kiest u de gewenste glasdikte. Vervolgens geeft u de juiste glasmaten aan in millimeters en kiest u voor de juiste randafwerking. Wilt u het risico op snijden voorkomen dan kiest u voor standaard slijpen (plat poly slijpen). 

De prijs van het gelaagde glas is direct zichtbaar, zowel inclusief BTW als exclusief BTW. Hierdoor staat u achteraf nooit voor verrassingen. In de kassa kunt u de factuur- en afleveradres invullen. Voor het betalen van uw bestellimng kunt u kiezen uit verschillende betaalopties. Gelaagd glas kunnen wij bij u thuis of op locatie in Nederland* en Vlaanderen bezorgen. Eventueel is het ook mogelijk om het glas af te halen bij 1 van onze afhaalpunten. 

  * Met uitzondering van de waddeneilanden.

Mocht u vragen hebben over het gelaagd glas op maat of speciale wensen hebben, neem dan contact op via info@glasopmaat.be of via 0031 - 76 515 8083. Wij helpen u graag verder.

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4