• zenit.featuresBar.textSlide1
  • zenit.featuresBar.textSlide1
  • zenit.featuresBar.textSlide0
  • zenit.featuresBar.textSlide0

27-03-2023

voordelen-glazen-achterwand-keuken

De voordelen van een glazen spatwand in de keuken

De populariteit van glazen spatwanden in de keuken is sterk gestegen. Wij hebben de voordelen even voor u op een rijtje gezet!

1. Hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken

Een van de grootste troeven van een glazen spatwand in de keuken is dat ze heel hygiënisch zijn en eenvoudig schoon te maken. Tegels en een geschilderde muur kunnen vuil en vet vasthouden en zijn wat moeilijker schoon te maken. Zeker als de viezigheid tussen de voegen gaat zitten. Glas is daarentegen glad en heeft geen voegen. Naden kunnen eventueel met een transparante, zuurvrije siliconenkit worden afgedicht, waardoor er geen vuil in de naden kan komen. Een spatwand van glas zorgt ervoor dat deze er altijd schoon en fris uitziet.

2. Glas is duurzaam

Glazen keuken spatwanden zijn heel duurzaam en gaan lang mee. Ze zijn bestand tegen hitte en vocht, waardoor ze niet snel slijten. Een glazen spatwand in de keuken is een goede investering voor de langere termijn.

3. Eenvoudig aanpasbaar naar iedere stijl

Glazen spatwanden zijn verkrijgbaar in verschillende glassoorten en kunnen in elke RAL-kleur worden gelakt. Zoals bij een gekleurde keuken spatwand van helder glas of extra helder glas. Dit betekent dat ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de stijl van jouw keuken. Of je nu een moderne, minimalistische keuken hebt of een traditionele keuken met houtaccenten, er is altijd wel een spatwand op maat te maken die bij jouw smaak past.

4. Veilig en beschermend

Keuken spatwanden van glas zijn gemaakt van gehard veiligheidsglas. Deze glassoort is super sterk en maakt een glazen spatwand veilig om in de keuken toe te passen. Gehard veiligheidsglas is bestand tegen hoge temperaturen en kan daarom ook worden gebruikt achter een elektrische kookplaat. Dit betekent niet dat gehard glas niet kapot kan gaan of barsten. Wij adviseren om op te passen met pannen en andere scherpe voorwerpen. Mocht je deze te hard tegen het glas of de randjes stoten, dan kan het glas onverhoopt toch kapot gaan.

5. Mooie look & feel

Een glazen keuken spatwand kan de uitstraling van je keuken sterk verbeteren en er een leuke twist aan geven als je kiest voor een spatwand van gekleurd glas. Het geeft de keuken een stijlvolle en moderne uitstraling. Wist je dat het reflecterende oppervlak van glas door lichtweerkaatsing ervoor zorgt dat de keuken ruimer lijkt?

Zo zie je, er zijn veel voordelen om te kiezen voor een spatwand in de keuken op maat gemaakt van glas. Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

  • Ruim aanbod in glas en spiegels
  • zenit.featuresBar.textSlide1
  • Klantbeoordeling: 9,2
  • zenit.featuresBar.textSlide2
  • Scherpe prijzen
  • zenit.featuresBar.textSlide3
  • Uitstekende kwaliteit
  • zenit.featuresBar.textSlide4