• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Beglazingsartikelen


Bij Glasopmaat.be vindt u alles wat u nodig hebt op het gebied van beglazingsmaterialen. Het zijn de kleine details die het verschil maken, en daarom bieden wij een uitgebreid assortiment aan materialen die van essentieel belang zijn bij het plaatsen van glas. Ons doel is om elk project moeiteloos te laten verlopen, en dat doen we door producten van topkwaliteit te leveren.

Ons assortiment is volledig en biedt een ruime keuze aan beglazingsmaterialen, waaronder PE-band, kunststofblokjes, wiggen, neuslatblokjes en kitten. Of u nu een handige doe-het-zelver bent of een ervaren professional, bij Glasopmaat vindt u alles wat er nodig is om het project tot een succes te maken.

PE Band
vanaf

€ 3,35

incl. BTW

€ 2,77 excl. BTW:
per rol
Set tunnelblokjes

€ 3,95

incl. BTW

€ 3,26 excl. BTW:
per set
Kunststof steun- en stelblokjes
vanaf

€ 3,69

incl. BTW

€ 3,05 excl. BTW:
per doos
Overschilderbare beglazingskit

€ 6,00

incl. BTW

€ 4,96 excl. BTW:
per stuk
11.2 %
Tip!
Overschilderbare beglazingskit in worst

€ 7,99 € 9,00

incl. BTW

€ 6,60 excl. BTW:
per stuk
Window Seal overschilderbare siliconenkit

€ 7,50

incl. BTW

€ 6,20 excl. BTW:
per stuk
Overschilderbare siliconenkit in worst

€ 11,50

incl. BTW

€ 9,50 excl. BTW:
per stuk
Beglazingsset

€ 9,95

incl. BTW

€ 8,22 excl. BTW:
per set
Glaslat model A1 - 17 x 15 mm
vanaf

€ 5,70

incl. BTW

€ 4,67 excl. BTW:
per stuk
Glaslat model C1 - 17 x 19 mm
vanaf

€ 6,30

incl. BTW

€ 5,91 excl. BTW:
per stuk
Opdeklat model O5 - 12 x 33 mm
vanaf

€ 8,35

incl. BTW

€ 7,89 excl. BTW:
per stuk
Opdeklat model O6 - 15 x 33 mm
vanaf

€ 10,25

incl. BTW

€ 8,47 excl. BTW:
per stuk
Neuslat N4 - 18 x 54 mm
vanaf

€ 15,60

incl. BTW

€ 12,89 excl. BTW:
per stuk
Neuslat N5 - 18 x 59 mm
vanaf

€ 17,20

incl. BTW

€ 14,21 excl. BTW:
per stuk
Neuslatblokjes

€ 9,50

incl. BTW

€ 7,85 excl. BTW:
per set
Kunststof keggen / wiggen

€ 10,95

incl. BTW

€ 9,05 excl. BTW:
per set
Glasprofiel LU G1 geanodiseerd

€ 29,70

incl. BTW

€ 24,55 excl. BTW:
per stuk
Glasprofiel LU G5 geanodiseerd

€ 45,00

incl. BTW

€ 37,19 excl. BTW:
per stuk
Glasprofiel LU G6 geanodiseerd

€ 53,50

incl. BTW

€ 44,21 excl. BTW:
per stuk
Geconcentreerde kitzeep

€ 11,30

incl. BTW

€ 9,34 excl. BTW:
per stuk
Zeepsop voor afmessen kitvoeg

€ 8,95

incl. BTW

€ 7,40 excl. BTW:
per stuk
Dubbele duivenjager glaslat model D44 - 17 x 30 mm

€ 20,40

incl. BTW

€ 16,86 excl. BTW:
per stuk
Ventilatielat model V2 - 20 x 25 mm - lengte 2450mm

€ 13,95

incl. BTW

€ 11,53 excl. BTW:
per stuk
Opdeklat model O10 - 19 x 33 mm
vanaf

€ 18,90

incl. BTW

€ 15,62 excl. BTW:
per stuk

Wat zijn beglazingsartikelen?

Beglazingsartikelen is een term die wordt gebruikt voor een verzameling materialen en accessoires die worden ingezet bij de installatie, bevestiging en het onderhoud van glaswerk in diverse toepassingen.

Beglazingsmaterialen spelen een cruciale rol in het verzekeren van de isolatie en duurzaamheid van glas. Ze dragen bij aan een veilige bevestiging, beschermen tegen lekken en isoleren tegen geluid en temperatuurschommelinge

Welke materialen zijn vereist voor het plaatsen van glaslatten?

Het plaatsen van glaslatten is een belangrijke stap bij de installatie van glas, zoals in ramen en deuren. Om dit veilig en efficiënt uit te voeren, zijn bepaalde materialen nodig om onder andere de duurzaamheid van je project te garanderen. Hier volgt een kort overzicht van de benodigde materialen:

 • Glaslatten:
  Glaslatten zijn de houten lijsten die het glas op zijn plaats houden. Ze zijn beschikbaar in verschillende afmetingen. Op onze pagina over glaslatten vindt u meer informatie over de verschillende soorten.
 • Nagels of schroeven:
  Om de glaslatten stevig aan het frame te bevestigen, heb je nagels of schroeven nodig. Deze zorgen voor een veilige hechting en stabiliteit.
 • Kunststof blokjes
  Kunststof blokjes worden gebruikt om de ruimte tussen het glas en de glaslat gelijkmatig te verdelen. Dit zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling en voorkomt schade aan het glas.
 • Lijm of Kit:
  Om een waterdichte afdichting te creëren en te voorkomen dat vocht en lucht binnendringen, wordt lijm of kit gebruikt langs de randen van de glaslatten.
 • Schuurpapier en verf:
  Schuurpapier is handig om de glaslatten glad te maken en eventuele ruwe randen te verwijderen voordat je gaat schilderen. Verf is nodig om de glaslatten af te werken en te beschermen tegen weersinvloeden.
 • Gereedschap:
  Een zaag om de glaslatten op maat te zagen. Een waterpas en meetlint om de latten nauwkeurig af te meten en recht te installeren.
 • Veiligheidsuitrusting:
  Veiligheid staat voorop. Zorg ervoor dat je handschoenen, een veiligheidsbril en andere passende veiligheidsuitrusting draagt tijdens het werken met glaslatten en gereedschappen.

Wat is PE-band?

PE-band, staat voor polyethyleen band, is een afdichtingsmateriaal vervaardigd uit polyethyleen, een thermoplastisch polymeer. PE-band is beschikbaar in rollen met diverse breedtes en diktes, waardoor het op maat kan worden gesneden en aangepast aan de specifieke behoeften van een project. PE-band wordt vaak gebruikt vanwege zijn eigenschappen en heeft verschillende belangrijke toepassingen in beglazingsprojecten: 

 • Afdichting en isolatie: Het wordt gebruikt om naden en kieren af te dichten om luchtlekkage en vochtinfiltratie te voorkomen. Dit draagt bij aan een betere isolatie en energie-efficiëntie. 
 • Trillingsdemping: PE-band kan ook fungeren als trillingsdempend materiaal, wat vooral handig is in situaties waar trillingen en geluidsdemping vereist zijn. 
 • Duurzaamheid: Het materiaal is duurzaam en bestand tegen de invloeden van weerselementen, wat het geschikt maakt voor langdurig gebruik buitenshuis. 
 • Eenvoudig aan te brengen: PE-band is over het algemeen gemakkelijk aan te brengen en aan te passen aan de gewenste vormen en maten.

Wat is het verschil tussen overschilderbare siliconenkit en overschilderbare beglazingskit?

Window Seal overschilderbare siliconenkit is een specifiek type kit dat is ontworpen voor gebruik rond ramen en deuren, evenals andere beglazingstoepassingen. Hybriseal 2PS overschilderbare beglazingskit is een ander type afdichtingskit dat specifiek is ontwikkeld voor beglazings- en voegtoepassingen. Het belangrijkste verschil tussen deze beide kitsoorten ligt in de gebruikte chemie.

Windowseal is op basis van siliconen, terwijl Hybriseal 2PS een hybride kit is. Beide zijn wel overschilderbaar en geschikt voor beglazings- en voegtoepassingen. Het is aan te raden om productinformatie te raadplegen en de juiste kit te kiezen op basis van uw project en ondergrond.

Meer informatie over onze beglazingsmaterialen?

Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. Wij zijn telefonisch te bereiken via +31 (0)76 - 515 80 83 of via mail: info@glasopmaat.be. Onze medewerkers helpen u graag verder.

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4