• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Voorzetramen op maatVoor een betere isolatie van een woning wordt er doorgaans gekozen om het enkel glas te vervangen voor dubbel glas. Helaas behoort dat niet altijd tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld als er sprake is van een historisch pand, glas in lood beglazing, omhoogschuivende ramen of als de kozijnen vervangen / aangepast dienen te worden. Dit is iets wat vaak vrij prijzig is. Om de woning toch beter te isoleren, kan er gekozen worden om voorzetramen / achterzetramen toe te passen. 

Een voorzetraam op maat van aluminium of voorzetraam van hout wordt over een stukje van de bestaande beglazing gemonteerd. Hierdoor ontstaat er een luchtlaag tussen het glas en het voorzetraam welke zorgt voor isolatie. Dit is te vergelijken met de werking van dubbel glas. Naast de warmte isolatie draagt een voorzetraam ook bij aan geluidsisolatie en werken deze brand- en inbraakvertragend.

Wat is het verschil tussen een voorzetraam of achterzetraam?

Er worden vaak twee namen gebruikt voor dit type raam, maar er is geen verschil. Wanneer je het voorzetraam aan de binnenkant van een van het raam plaatst, wordt het vaak een achterzetraam genoemd. Hierbij kijk je eerst door het achterzetraam van binnenuit en vervolgens door het originele glas. 

Dit is meestal noodzakelijk bij historische of monumentale gebouwen, waarbij de buitenkant niet aangepast mag worden. Als het niet mogelijk is om een achterzetraam aan de binnenkant te plaatsen, maar wel aan de buitenzijde dan wordt het vaak een voorzetraam genoemd. Hoe dan ook, een voorzetraam en achterzetraam is exact hetzelfde. 

Kun je besparen op energiekosten met voorzetramen?

Vaak krijgen wij de vraag of je echt kunt besparen op de energiekosten en of het plaatsen van voorzetramen wel zin heeft. Het plaatsen van voorzetramen, of binnenramen, is een goede eerste stap naar een energiezuinige woning. Zeker in een woning met grote ramen kunnen voorzetramen een mooie bijdrage leveren. 

Voorzetramen hebben de eigenschap om de isolatiewaarde van uw huis te verhogen. In vergelijking met enkel glas kunt u aanzienlijk besparen op de energiekosten. Met een voorzetraam wordt dezelfde werking gecreëerd als met isolatieglas. Als u kiest voor een voorzetraam met 33.1 gelaagd glas geniet u bovendien van een geluidsdemping en een inbraakwerende werking. Uiteraard is de isolatiewaarde van HR++ glas of Triple glas HR+++ hoger, maar soms is dit simpelweg niet mogelijk. 

Door de luchtlaag (de spouw) tussen het bestaande raam en het voorzetraam ontstaat een isolerende buffer, die de koude lucht van buiten en warmteverlies beperkt. Vooral in historische panden waar enkel glas nog vaak voorkomt kunnen voorzetramen een aanzienlijke verbetering zijn. U profiteert nog van het uiterlijk van de bestaande ruit, maar draagt tegelijkertijd wel bij aan energiebesparing. Kortom, als u op zoek bent naar manieren om energie te besparen zijn voorzetramen het overwegen waard. Ze kunnen een waardevolle investering zijn voor op lange termijn.  

Voorzetramen zelf plaatsen

Bij Glasopmaat.be het mogelijk om aluminium en houten voorzetramen op maat te bestellen en ze daarna heel simpel zelf te plaatsen. Als u twijfelt aan het zelf plaatsen van de voorzetramen, bekijk dan even deze handige instructievideo

Aluminium voorzetramen zijn rondom voorzien van een aluminium profiel en zijn op verschillende manieren te bevestigen en kunnen zowel aan de binnen- als buitenkant geplaatst worden. Het voordeel is dat er geen beglazingsartikelen nodig zijn, enkel het bevestigingsmateriaal van het voorzetraam.

De bevestigingsmethoden voor een aluminium voorzetraam zijn:

- Rondom vast geschroefd
- Scharnieren en schroeven*
- Rondom knevels
- Scharnieren en knevels*

Wanneer er wordt gekozen voor een bevestiging met schroeven worden de profielen voorzien van de juiste gaten, de benodigde schroeven worden mee geleverd.

* De scharnieren komen standaard aan één verticale zijde en zijn bedoeld om de ruit af en toe te openen t.b.v. onderhoud / schoonmaak. Deze zijn niet te gebruiken als draairaam. Scharnierend aan de bovenzijde als kiepraam is ook mogelijk.


De aluminium profielen zijn leverbaar in de volgende kleuren:

- RAL 9010 (Zuiver wit)
- RAL 9001 (Crème wit)
- RAL 6009 (Dennengroen)
- RAL 8019 (Grijsbruin)
- Aluminium, blank geanodiseerd F1
- Andere standaard RAL kleuren (Prijs op aanvraag)

De profielen van het voorzetraam hebben een breedte van ±18mm. Het hart van de schroef- / knevelgaten zit op ± 12mm vanuit de binnenkant van het voorzetraam.

Het glas van de aluminium voorzetramen is leverbaar in de volgende diktes:

- 4mm float (enkel) glas. Hierbij is het glas met rubbers vast gezet.
- 6mm float (enkel) glas. Hierbij is het glas vast gekit.
- 33.1 gelaagd veiligheidsglas. Hierbij is het glas vast gekit.

De voorzetramen van hout kunnen enkel gemonteerd worden met schroeven rondom. Het glas in een voorzetraam van hout is standaard 4 mm float (enkel) glas

Voorzetramen op maat bestellen

Alle voorzetramen zijn eenvoudig online te bestellen. U vult de buitenwerkse maten in millimeters in en de prijs wordt automatisch berekend. 

Komt u er niet helemaal aan uit of wenst u een offerte te ontvangen? Neem dan contact met één van onze specialisten op via info@glasopmaat.be, via +31 (0)76 - 515 80 83 of via het contactformulier.

voorzetramen

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4