• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Voorzetramen op maatVoor een betere isolatie van een woning wordt er doorgaans gekozen om het enkel glas te vervangen voor dubbel glas. Helaas behoort dat niet altijd tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld als er sprake is van een historisch pand, glas in lood beglazing, omhoogschuivende ramen of als de kozijnen vervangen / aangepast dienen te worden. Dit is iets wat vaak vrij prijzig is. Om de woning toch beter te isoleren, kan er gekozen worden om voorzetramen / achterzetramen toe te passen. 

Een voorzetraam op maat van aluminium of hout wordt over een stukje van de bestaande beglazing wordt gemonteerd. Hierdoor ontstaat er een luchtlaag tussen het glas en het voorzetraam welke zorgt voor isolatie. Dit is te vergelijken met de werking van dubbel glas. Naast de warmte isolatie draagt een voorzetraam ook bij aan geluidsisolatie en werken deze brand- en inbraakvertragend.

Wat is het verschil tussen een voorzetraam of achterzetraam?

Er is geen verschil. Een andere benaming voor voorzetraam is ook wel eens achterzetraam. Het krijgt deze naam als de voorzetraam geheel aan de binnenkant van de gevel (binnen in huis) wordt gemonteerd.  U kijkt hierbij dus eerst door het achterzetraam en daarna door de originele beglazing. Dit is doorgaans noodzakelijk bij historische- of monumentale panden waarbij de buitenkant van het pand niet aangepast mag worden.

Voorzetraam op maat

Bij Glasopmaat.be het mogelijk om aluminium en houten voorzetramen op maat te bestellen. Aluminium voorzetramen zijn rondom voorzien van een aluminium profiel en zijn op verschillende manieren te bevestigen en kunnen zowel aan de binnen- als buitenkant geplaatst worden. Het voordeel is dat er geen beglazingsartikelen nodig zijn, enkel het bevestigingsmateriaal van het voorzetraam.

De bevestigingsmethoden voor een aluminium voorzetraam zijn:

- Rondom vast geschroefd
- Scharnieren en schroeven*
- Rondom knevels
- Scharnieren en knevels*

Wanneer er wordt gekozen voor een bevestiging met schroeven worden de profielen voorzien van de juiste gaten, de benodigde schroeven worden mee geleverd.

* De scharnieren komen standaard aan één verticale zijde en zijn bedoeld om de ruit af en toe te openen t.b.v. onderhoud / schoonmaak. Deze zijn niet te gebruiken als draairaam. Scharnierend aan de bovenzijde als kiepraam is ook mogelijk.


De aluminium profielen zijn leverbaar in de volgende kleuren:

- RAL 9010 (Zuiver wit)
- RAL 9001 (Crème wit)
- RAL 6009 (Dennengroen)
- RAL 8019 (Grijsbruin)
- Aluminium, blank geanodiseerd F1
- Andere standaard RAL kleuren (Prijs op aanvraag)

De profielen van het voorzetraam hebben een breedte van ±18mm. Het hart van de schroef- / knevelgaten zit op ± 12mm vanuit de binnenkant van het voorzetraam.

Het glas van de aluminium voorzetramen is leverbaar in de volgende diktes:

- 4mm float (enkel) glas. Hierbij is het glas met rubbers vast gezet.
- 6mm float (enkel) glas. Hierbij is het glas vast gekit.
- 33.1 gelaagd veiligheidsglas. Hierbij is het glas vast gekit.

De voorzetramen van hout kunnen enkel gemonteerd worden met schroeven rondom. Het glas in een voorzetraam van hout is standaard 4 mm float (enkel) glas

Voorzetramen op maat bestellen

Alle voorzetramen zijn eenvoudig online te bestellen. U vult de buitenwerkse maten in millimeters in en de prijs wordt automatisch berekend. 

Komt u er niet helemaal aan uit of wenst u een offerte te ontvangen? Neem dan contact met één van onze specialisten op via info@glasopmaat.be, via +31 (0)76 - 515 80 83 of via het contactformulier.

voorzetramen

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4