• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

Verluchtingsroosters op maat


Als de lucht om wat voor reden dan ook is verontreinigd of vervuild is er raamventilatie of luchtverversing nodig om de lucht in een ruimte te verversen. Het verversen van de binnenlucht kan op een mechanische of natuurlijke manier gebeuren. Door koolzuurgas, vocht en verontreiniging af te voeren en verse lucht aan te voeren wordt raamventilatie noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat in ruimten waar mens of dier verblijven. 

De verontreiniging van lucht in een binnenruimte kan van verschillende aard zijn (bijvoorbeeld sigarettenrook, bacteriën en schimmelsporen, koken, stof, slapen). Het hangt van de productie van vocht, koolstofdioxide en de aard van de verontreiniging, het aantal mensen of dieren in een ruimte af wat de noodzakelijke hoeveelheid te verversen is. Er gelden voor scholen, kantoren, ziekenhuizen en woningen daarom verschillende normen. In België is sinds het EPB-decreet de verluchting  onderworpen aan normen. In Nederland stelt het Bouwbesluit per gebruiksfunctie de normen. Speciaal voor een gezond binnenklimaat hebben wij een vaak gekocht Duco verluchtingsrooster en Renson verluchtingroosters in ons assortiment. 

Ventilatierooster DucoTon10
vanaf

€ 151,25

incl. BTW

€ 125,00 excl. BTW:
per mtr
Ventilatierooster Renson FlexAir
vanaf

€ 155,00

incl. BTW

€ 128,10 excl. BTW:
per mtr
Ventilatierooster Renson Junior 150 (Design)
vanaf

€ 160,00

incl. BTW

€ 132,23 excl. BTW:
per mtr

In ons assortiment zijn diverse soorten verluchtingsroosters te vinden. Hierbij kunt u denken aan thermisch geïsoleerde draaiventilatieroosters, thermisch geïsoleerde klepventilatieroosters en toproosters voor bijna onzichtbare plaatsing. Er is voor iedereen een perfect verluchtingsrooster te vinden dankzij ons ruime assortiment. Wij kunnen naast de verluchtingsroosters van Renson ook roosters van Duco leveren.

Natuurlijke verluchtingsroosters bij Glasopmaat.be

Via roosters in ramen en gevels, via geopende ramen of af- en toevoerkanalen vindt natuurlijke ventilatie plaats. Het is mogelijk de natuurlijke ventilatie naar behoefte te regelen door het meer of minder openen of sluiten van verluchtingsroosters en ramen. Deze methode is nog steeds de meest gezonde manier omdat de verse lucht rechtstreeks in de leefruimtes wordt toegevoerd. Dit systeem verbruikt geen elektrische energie en heeft dus ook een positieve invloed op de EPC-berekeningen.

Voordelen van verluchtingsroosters of raamventilatie

Als er nieuw isolatieglas geplaatst gaat worden dan is het aan te raden om hierbij ook gelijk te kiezen voor verluchtingsroosters in het isolatieglas. Zoals bekend zorgt een verluchtingrooster of ventilatierooster voor een natuurlijke luchttoevoer. Raamventilatie heeft meerdere voordelen; 

 • Zeer onderhoudsvriendelijk door het slimme design
 • Door de zelfregulerende klep is er geen overventilatie
 • Verluchtingroosters zijn compact en haast onzichtbaar
 • Met veel omgevingsgeluid is een akoestische demping als extra optie te bestellen
 • Altijd verse lucht rechtstreeks in je woning

U bestelt gemakkelijk en snel verluchtingsroosters online in onze webshop, zoals bijvoorbeeld de klassieker DucoTon 10 met een zelfregelende klep of een compacte Renson Junior verluchtingsrooster. U kunt veelal kiezen uit verschillende bedieningsmogelijkheden, kleuren en afwerking. Alle specificaties staan bij de producten vermeld. 

Wij bieden verschillende betaalmogelijkheden aan voor het betalen van uw bestelling zoals o.a. via een bankoverschrijving, iDeal, Bancontact, achteraf betalen via Klarna, KBC / CBC, Belfius & ING HomePay. Wij leveren in heel Nederland(*) en in Vlaanderen. Bij een bestelling van € 500,- of hoger betaalt u geen verzendkosten.

Zou u meer informatie willen het toepassen van een verluchtingsrooster of heeft u vragen over het dubbel glas? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen via +31-765158083 of via info@glasopmaat.be.

 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4