• zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • zenit.featuresBar.textSlide0
 • zenit.featuresBar.textSlide0

02-03-2023

douchestrip-vervangen

Welke douchestrip heb ik nodig voor mijn douche?

Dit is een veelgestelde vraag die wij dagelijks horen. De rubbers van de douchedeur zijn vies en aan vervanging toe. Door het enorme aanbod kan het zoeken lastig zijn. 

In ons assortiment douchestrips hebben wij enkel universele douchestrips. Het is dan ook niet mogelijk om op een merk douchedeur of douchecabine te zoeken. Gelukkig is er een andere oplossing mogelijk.

Stap 1: Bepaal de glasdikte

Om de juiste douchestrip te kunnen vinden is de glasdikte van uw douchedeur van groot belang. U kunt de glasdikte eenvoudig bepalen door de dikte van de douchedeur te meten met een schuifmaat. Door de schuifmaat iets verder op het glas te plaatsen i.p.v. op de rand van het glas weet u zeker dat de afmeting wat de schuifmaat aangeeft dat het de juiste glasdikte is. 
Let op, het is van belang om het glas te meten en niet de douchestrip. Als u de douchestrip meet dan kan dit een afwijkende maat geven.

Stap 2: Bepaal de speling

Tussen de glazen deur en de muur, tussen onderzijde glas en vloer/douchebak of tussen twee douchedeuren is er een open vrije ruimte. Deze ruimte wordt ook als speling aangegeven. De speling kan gemeten worden met een duimstok/rolmaat. Deze maat is belangrijk om een passende douchestrip te kunnen vinden. Als de speling 10 mm is dan gaat een douchestrip met een lip/bol van 12 mm niet passen en zal deze heel snel slijten of scheuren als deze strip wel wordt toegepast. 

Stap 3: Bekijk het juiste model

Er zijn verschillende modellen douchestrips beschikbaar. In onze webshop vindt u douchedeur rubbers voor de zijkant en onderzijde van een douchedeur. U kunt kiezen voor hetzelfde model als het huidige model douchestrip. Of voor een ander model douchestrip, als dan de speling maar overeenkomt met de door u gemeten speling. 
Bij iedere douchestrip staat een technische tekening aangegeven. Op deze technische tekening kunt u eenvoudig bekijken of de speling overeenkomt met uw ruimte.
Hoe vervang je een douchestrip? 

De huidige douchestrip kunt u voorzichtig van het glas verwijderen. Als deze verwijderd is adviseren wij om de rand goed schoon te maken en eventueel te ontdoen van kalk of zeepresten. De nieuwe douchestrip kan dan over het glas geschoven worden. De douchestrip kunt u voorzichtig wat extra duwen als het niet zo soepel gaat. Het blijft glas, dus voorzichtigheid is hierbij key. 

Moet ik de douchestrip vastzetten met kit? 

Onze douchestrips zijn zo gemaakt dat zij om het glas heen geklemd kunnen worden. U hoeft geen kit te gebruiken om de douchestrippen of magneetprofielen vast te zetten. Enkel bij een transparante waterkering kunt u kit gebruiken om de waterkering op de vloer vast te zetten. 
 • Ruim aanbod in glas en spiegels
 • zenit.featuresBar.textSlide1
 • Klantbeoordeling: 9,2
 • zenit.featuresBar.textSlide2
 • Scherpe prijzen
 • zenit.featuresBar.textSlide3
 • Uitstekende kwaliteit
 • zenit.featuresBar.textSlide4