• zenit.featuresBar.textSlide1
  • zenit.featuresBar.textSlide1
  • zenit.featuresBar.textSlide0
  • zenit.featuresBar.textSlide0

18-04-2024

Glazen scheidingswanden voor een stijlvolle ruimte

In de wereld van kantoorinrichting en interieurdesign krijgen glazen scheidingswanden een steeds prominentere rol. De stijlvolle uitstraling gecombineerd met de functionaliteit, maakt het een populaire keuze voor zowel kantoorgebouwen als woonhuizen.  Ben je ook nieuwsgierig hoe glazen scheidingswanden jouw ruimte kunnen veranderen? Laten wij een kijken naar de vijf meest gestelde vragen over glazen scheidingswanden, met speciale aandacht voor de combinatie van klikprofielen en gelaagd glas, waarbij wij een totaaloplossing bieden.

Waarom zou ik kiezen voor glazen scheidingswanden?

Glazen scheidingswanden bieden een unieke combinatie tussen privacy en een open gevoel. Ze laten natuurlijk licht binnen, creëren een gevoel van ruimte en behouden tegelijkertijd een gevoel van privacy. Dit maakt glazen scheidingswanden ideaal voor kantoren, vergaderruimtes en zelfs thuiswerkplekken.

Wat zijn de voordelen van klikprofielen bij glazen scheidingswanden?

Klikprofielen zijn de "ruggengraat" van glazen scheidingswanden. Ze zorgen voor een veilige bevestiging van het glas en bieden ook flexibiliteit in ontwerp en installatie. Met onze klikprofielen kunnen glazen panelen gemakkelijk worden geplaatst, verplaatst of verwijderd, waardoor ruimtes snel en efficiënt kunnen worden aangepast aan veranderende behoeften. 

Waarom is gelaagd glas perfect voor glazen scheidingswanden?

Gelaagd glas geeft een esthetisch aantrekkelijke uitstraling, maar heeft ook een hoge mate van veiligheid en duurzaamheid. Gelaagd glas valt in de categorie veiligheidsglas en bestaat uit meerdere lagen glas die worden samengehouden door een sterke tussenlaag, waardoor het glas bij breuk niet in scherpe stukken uiteenvalt. Dit maakt gelaagd glas een veilige keuze voor scheidingswanden in zowel commerciële als woonomgevingen.

Hoe kan ik mijn glazen scheidingswand aanpassen aan mijn ruimte?

Geen een ruimte is hetzelfde en het aanpassen van een glazen scheidingswand aan jouw specifieke behoeften is eenvoudiger dan je denkt. Met maatwerkopties zoals verschillende glasdiktes, afwerkingen en kleuren, kun je een scheidingswand creëren die perfect past bij de stijl van jouw ruimte. Combineer onze handige klikprofielen met de verschillende glassoorten zoals helder gelaagd glasmat gelaagd glasgekleurd gehard-gelaagd glas of helder glas met een matte privacy strook. 

Hoe kan ik aan de slag met mijn glazen scheidingswandproject?

Als je klaar bent om jouw kantoorruimte of woonruimte compleet te maken met een glazen scheidingswand, staan wij klaar om je te helpen. Met onze uitgebreide selectie van hoogwaardige glazen panelen, klikprofielen en deskundig advies, kunnen we een oplossing op maat bieden die aan al jouw wensen voldoet. 

Klikprofiel voor kantoorwanden
Dit veelzijdige klikprofiel (25 x 25 x 25 mm) heeft een vaste lengte van 6 mtr en is speciaal ontworpen voor het professioneel monteren van glazen (scheidings)wanden of kantoorwanden. Het klikprofiel wordt zakelijk gebruikt, maar het is ook perfect geschikt voor thuisgebruik, bijvoorbeeld voor een glazen scheidingswand. De scheidingswand kan eventueel uitgebreid worden met een glazen deur. Het klikprofiel kan zowel op de vloer als aan de muur worden bevestigd. Voor het plafond raden wij aan om een speciaal U-profiel met rubbers te gebruiken, zonder kliklijst. Door aan de plafondkant een U-profiel te gebruiken kan het glas in het plafondprofiel worden geplaatst en daar rusten op het vloerprofiel. Vervolgens kunnen de rubbers worden geplaatst in het plafondprofiel, gevolgd door het aanbrengen van de kliklijst op het vloerprofiel. Ten slotte worden de kliklijsten op de klikprofielen aan de muur gemonteerd. Dit profiel wordt standaard geleverd zonder rubbers, omdat het klikprofiel compatibel is met verschillende glasdiktes. Voor elke glasdikte is echter een andere rubber nodig, deze moeten apart besteld worden. Bij het bestellen van de rubbers voor het klikprofiel kunt u aangeven voor welke glasdikte u het rubber gaat gebruiken. De rubbers zijn beschikbaar per strekkende meter. Dit is handig, want zo kunt u bijvoorbeeld 6 meter klikprofiel bestellen en dit gebruiken voor meerdere glasdiktes. Let op: het klikprofiel is NIET geschikt voor badkamertoepassingen of als doorvalbeveiliging, enkel voor scheidingswanden in droge ruimtes.
vanaf

€ 97,95

incl. BTW

€ 80,95 excl. BTW:
per stuk
Klemrubber voor klikprofiel
Een klemrubber voor klikprofiel is cruciaal voor het veilig vastzetten van glas in het profiel. Let op; bij de bestelling van de profielen worden de klemrubbers niet meegeleverd en moeten apart besteld worden.  Het klemrubber of beglazingsrubber is verkrijgbaar per strekkende meter en is afhankelijk van de glasdikte die u gaat toepassen. Hoe dikker het glas, hoe dunner het beglazingsrubber zal zijn.  Dit artikel bestaat uit twee verschillende rubbers, die aan beide zijden van het glas worden geplaatst. Bij het bestellen van dit artikel kunt u de lengte van het klikprofiel of glas in meters rubber aangeven. De rubbers worden geleverd op een rol in de totaallengte en worden niet in losse stukken van een meter geleverd. Stel dat u 5 x een klemrubber besteld dan ontvangt u 5 meter van 1 rubber voor een kant van het glas en 5 meter van de andere rubber voor de andere kant van het glas op een rol.  Bestellen gaat heel eenvoudig, kies de juiste glasdikte en bestel het aantal meter wat u nodig denkt te hebben.
vanaf

€ 4,95

incl. BTW

€ 4,09 excl. BTW:
per stuk

Glazen scheidingswanden zijn niet alleen een mooi, maar hebben ook een praktische en functionele voordelen voor elk kantoor of interieur. Met de juiste combinatie van klikprofielen en gelaagd glas, bieden wij een complete oplossing die voldoet aan alle persoonlijke wensen en behoefte. 

Wij staan voor u klaar om te helpen bij iedere stap, van meedenken voor het ontwerp tot het leveren van het glas. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en ontdek de vele mogelijkheden van scheidingswanden of kantoorwanden van glas en de klikprofielen.

  • Ruim aanbod in glas en spiegels
  • zenit.featuresBar.textSlide1
  • Klantbeoordeling: 9,2
  • zenit.featuresBar.textSlide2
  • Scherpe prijzen
  • zenit.featuresBar.textSlide3
  • Uitstekende kwaliteit
  • zenit.featuresBar.textSlide4